Palatető szigetelés, felújítás

palatető szigetelés, palatető felújítás, lapostető szigetelés, lapostető felújítás A palatető szigetelés, felújítás technológiájának, munkafolyamatának lépései:
1. A szennyezett palatető felületét mechanikusan megtisztítjuk, száraz technológiával (porszáraz).
2. A palatető szélein horganyzott, vízorral ellátott bádoglemez kerül elhelyezésre, rögzítésre.
3. Az így kialakított tisztított palatető felületre lángolvasztással kerül az égetett kerámiaőrlettel felületkezelt modifikált, színes, gyárilag szórtmintás (nem házilag festett) bitumenes palatető szigetelőlemez. A palatető szigetelés, felújítás alatt folyamatosan biztosított a beázásmentesség.
4. A bitumenes palatető szigetelőlemez hossz és keresztirányú toldása palatetőknél természetesen a minták illesztésével készül, így a mintázat egybefüggő és esztétikus lesz.
5. A felújított palatető kiszellőztetése végett páraszellőzők beépítése feltétlenül szükséges.(min.1 db/40m2)
6. A gerincek lezárása a palatető kúpcserepek eltávolítása után kétoldali átlapolással és egy a bitumenes palatető szigetelésből szabott, egy minta szélességű átfedőcsík lángolvasztásos rögzítésével történik.
7.A kémény és falszegélyezéseket bádogszerkezet beépítése nélkül, a bitumenes palatető szigetelés függőleges felületre történő felvezetésével oldjuk meg, ami biztosítja a csapadékvíz elleni szigetelést.

A sík palatető szigetelés, felújítás lehetőségeiről és az azbesztről:

palatető szigetelés, palatető felújítás, lapostető szigetelés, lapostető felújításA síkpala

A 40X40cm-es palafedés élettartama 20-25 év. Anyaga kb. 10-15%-ban tartalmaz azbeszt szálakat, amelyek az anyag szétmorzsolásakor, roncsolásakor (törés, fúrás, fűrészelés, stb) kerülnek a levegőbe és annak belélegzése jelentenek veszélyt az emberi szervezetre. A palatető javítása bonyolult, mivel már nem gyártják. Részeket cserélni nem lehet, és ha a felületén megtapadt a moha, akkor a víz átszivárog a pala másik oldalára ahol folyamatosan rongálja a léceket és a tetőszerkezetet. Palatető bontás nélküli felújítására, palatető szigetelésére többféle megoldási lehetőség van, amelyek a következők:

Palamosás rövidtávú (1-2év) megoldás.
Palafestés középtávú (3-5év) megoldás, de miután kezd itt-ott lekopni a festék, csúnya.
Bitumenes lemezzel hosszútávú (25-30év) megoldás, ha színes, gyárilag mintás lemezzel történik.

Bitumenes vízszigetelő lemez kétrétegű polieszter fátyol közte üvegfátyol erősítéssel. A lemez felső felülete színezett kerámiaőrlemény. Ez a színes felület elütő színnel gyárilag szórt mintával van mintázva. A minták a különböző tetőfedések mintáival készültek. Ez a modifikált bitumenes lemez alkalmas palatetők bontás nélküli felújítására, palatető szigetelésre síkpala esetében aládeszkázás és alátétlemez alkalmazása nélkül.

Törvényi előírások: palatető szigetelés, palatető felújítás, lapostető szigetelés, lapostető felújítás
TILOS! 2005.január 01-től minden, azbesztet tartalmazó anyag, termék forgalmazása és felhasználása. 41/2000.(II.20.)közös EüM-KöM rendelet.

Az azbesztmentesítés követelményeit és a vonatkozó határértékeket a 26/2000.(IX.30.) EüM rendelet szabályozza. Ugyanez a rendelet írja elő bontási jegyzőkönyv készítését és engedélyeztetését az ÁNTSZ-szel, melyet be kell nyújtani a helyi illetékes Környezetvédelmi Felügyelőségnek.

Az azbeszt tartalmú építőanyaga 16/2001(VII.18)KöM rendelet szerint az I-es veszélyességi osztályba sorolt veszélyes hulladéknak minősül, melynek bontását, szállítását és elhelyezését csak szakcég végezheti. Az ártalmatlanítás egy átlagos, 150m2-es tető esetében kb. 350.000 Ft.

Bontás nélküli palatető szigeteléssel, felújítással tehát költséghatékonyan hosszabbíthatja meg a régi palatetője élettartamát évtizedekkel.

Cégünk reális áron vállal lapostető szigetelést és palatető szigetelést, felújítást. Lapostetőknél a felhasznált anyagok függvényében egyrétegű szigetelés esetén már akár 2.700,- Ft/m2-től, kétrétegű szigetelés esetén már akár 3.800,- Ft/m2-től vállaljuk a szigetelésüket.
Palatető szigetelést már 3.500,- Ft/m2-től vállalunk.

Az áraink tájékoztató jellegűek, mivel változhatnak a tetők tagoltságától függően!

Részletesebb árakat, árajánlatot a kapcsolatok menüpont alatt lévő elérhetőségeinken kérhet.